Güzellik

Doğum Korkusunu Yenmek İçin Ne Yapmalı?

Doğum Korkusunu Yenmek İçin Ne Yapmalı? Doğum kadınlar için çok özel ve değerli duygulardan biridir. Bizde yazımızda doğumdan korkmamak için ne yapmalı bu konuyu ele alacağız.

Doğum Korkusunu Yenmek İçin Ne Yapmalı? Doğumdan korkmamak için ne yapmalı birçok kadın bu konuda bilgi sahibi olmak ister. İnsanın ilk ortaya çıkışından itibaren doğum kadınların yaşamında vardır. Anne olmak isteyen kadınlar belli süreçleri geçtikten sonra doğuma yakın hormonların da etkisiyle birtakım endişelere kapılabiliyor. Bu yüzden bu zorlu süreçlerde birkaç tavsiye ile bu korkular dizginlenebilir. O zaman bizde yazımızda doğum korkusunu yenmek için ne yapmalı? Sorusunun cevaplarını değerlendirelim. İlk önce kısaca doğum korkusu başlığını kısaca ele alalım.

Doğum Korkusu

Kadınların yaşamlarının bir dönemlerinde var olan doğum olgusu farklı bir deneyim sağlar. Annelik heyecanı yanında birtakım korku ve endişelerde görülebilir. Özellikle toplumumuzda doğum yapmanın çok acı veren korkutucu bir olay olarak zihinlere işlenmesi birçok anne adayını endişelendirmektedir. Tabi ki doğum sırasında hiç acı hissedilmiyor denilemez. Fakat doğum sancılarının bu denli olumsuzlaştırılması korkuları derinleştirmekten başka bir şey yapmaz.

Son yıllarda normal doğumdan korkanların doğum sancısı ve acısını daha az hissetmek adına sezeryan doğum yolunu tercih etmektedir. Bu durum kadının doğasının gereğini yerine getirmesine engel olmaktadır. Sezeryan doğumlar hayati tehlike gibi zorunlu durumlarda doktorun izniyle yapılması daha sağlıklı olacaktır.

Doğumdan Korkmamak İçin Ne Yapmalı

  • Doğum korkunu yenmek için öncellikle çevreden çokça duyulan geneli olumsuz doğum hikayelerinden uzak kalmak ilk adımlardan biridir.
  • Özellikle ilk annelik heyecanı yaşayan kadınlar için bu süreç belirsiz ve bilinmezliklerle doludur. Bu yüzden bu konuda kitap okumaları bilgiyi doğru kaynaktan edinmelerine yardımcı olur.
  • Doğum öncesi doğuma yönelik birçok kurs vardır. Bu kurslardan yardım alarak edinilen bilgilerle bu sürece hazırlıklı olunur. Ayrıca diğer katılımcı anne adaylarıyla ortak bir bağ kurulur.
  • Doğum öncesi doğumda ve sonrasında maddi manevi planlamalar yapılarak doğum korkusuna ekstra bir gerginlik eklenmemesi sağlanır.
  • Doğum korkusunu yenmenin yollarının çoğu denenmesine rağmen hala bu konuda endişeler varsa bu konuda uzman bir psikologdan yardım almak gerekir.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu