Ekonomi

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB kadın girişimci desteği nasıl alınır? Sorusu birçok kadın girişimci ve çalışan kadın için araştırılan bir konudur. Bizde bu yazımızda hangi koşullarda bu desteği alabileceğinizi ve destekten nasıl daha fazla yararlanabileceğinizden bahsedeceğiz.

KOSGEB kadın girişimci desteği nasıl alınır? Sorusuna KOSGEB kadın girişimci kredisi nedir? sorusunu yanıtlayarak başlayalım. KOSGEB kadın girişimci desteği, desteği alan kişinin kadın olmasından dolayı bu şekilde adlandırılır. Fakat bazı koşullarda kadınlara verilen bu destek normal desteklerden biraz daha farklı olabiliyor. Bu yazımızda KOSGEB kadın girişimci desteği ile ilgili tüm merak edilenleri sizlerle paylaştık. İşte detaylar yazımızda yer almaktadır.

KOSGEB Kadın Girişimci desteği Alma Şartları Neler?

KOSGEB kadın girişimci desteği alma şartları şu şekildedir;

-KOSGEB kurumu tarafından desteklenen bir sektöre girişimci olmak(KOSGEB kurumunun hangi sektörlerdeki girişimcilere destek verdiğini kendi kurumsal sitelerinden öğrenebilirsiniz.)

-İşletmeyi kurmadan önce mutlaka KOSGEB Geleneksel veya İleri Girişimcilik eğitim programlarından herhangi birinde katılım göstererek programdan sertifika kazanmak.

-Şirketin anonim şirket veya limited şirket adı altında kurulmuş olması gerekli.

Eğitim Sertifikası Nasıl Alınır?

KOSGEB eğitim sertifikası almak için programa kayıt olmalı ve bunun için program başvurusu yapılmalıdır. Başvuru bağlantıları türüne göre İleri Girişimcilik ve Geleneksel Girişimcilik Programlarının internet sitesindeki kendi linklerine gitmelisiniz.

Hangi Durumlarda KOSGEB Başvurusu Yapamam?

Bu program eğitimlerinden, işletme sektörü ile alakalı olan program tam olarak tamamlanmamış ise KOSGEB’e destek başvurusu yapılamaz ve başvurunun geçerli olabilmesi için ise başvuru sahibi olan girişimci, işletmesini münferiden temsil edebilme statüsüne sahip olmak zorundadır. Kurucu ortak payı yüzde 50’nin altında olan işletmeciler ise programa başvuru yapamaz.

KOSGEB Girişimci Desteğini Nasıl Arttırabilirim?

Geleneksel Girişimci ya da İleri Girişimci eğitim programlarına katılan kadın girişimciler ekstradan 5 Bin TL destek alma şansını elde edebilir.

Nitelikli Eleman İstihdam Desteği (NEİD) tarafından verilen destekleri alabilmek için kendisi için başvuru yapılan emekçi kadının ise destek oranına yüzde 20 oranında ekleme yapılabilir.

Ekstradan alınabilecek bu paylar ile kurulacak işletmeyi daha hızlı ve sağlam adımlar atarak kurmak mümkün olabilecek.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu