Diyet

Diyet Yaparken Sık Yapılan Hatalar Nedir?

 

Diye yaparken insanlar hataya son derece yatkındır. Peki diyet yaparken sık yapılan hatalar nedir? En sık şekilde yapılan diyet hataları ilk sırada öğün atlama yer almaktadır. Öğün atlamanın metabolizma üzerinde yaklaşık olarak %60’lara kadar yavaşlamaya sebep olduğu bilinmektedir. Gün içerisinde 5–6 kez gibi sık öğün yaparak, hem daha az kalori alabilirsiniz. Bununla beraber sürekli doygunluk hissi yaşayabilirsiniz.

Her Gün Tartılmayı Bırakın

Diyeti uygulamaya başladığınız anda her gün tartılmak istersiniz. Gün içinde bile ödem artışı, kabızlık gibi kiloyu etkileyebilen değişimler olarak yer almaktadır. Tartı üzerinde çıktığınız zaman kendinizi kilo almış şekilde görebilirsiniz. Bu durum sizlerin motivasyon kaybınıza sebebiyet verebilir. Haftada 1 kez tartılmanız kilo kontrolü konusunda yeterli olacaktır.

Karbonhidratın Tüketiminin Önemi

Yine son zamanın gözde akımı, arasında karbonhidrat kesiği gelmektedir. Bu uygulama en fazla yapılan diyet hatasıdır. Ekmek, pilav ya da makarna gibi karbonhidrat kaynaklarını beslenmeden çıkarmaya çalışarak kilo kaybı sağlamak sağlıklı bir yöntem olarak yer almamaktadır. Uzun süre beslenmesinden karbonhidratı kesmiş olan kişilerde vücut karbonhidrat kaynağını kaslarını kullanarak elde etmektedir. Bu durumda kas kaybı anlamına gelmektedir. Yani diyet sırasında karbonhidratı kesen kimse tartı üzerindeki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşmektedir. Karbonhidrat yerine fazla protein alarak böbreğin işlevini bozabilirsiniz.

Aç Kalmayın

Hızlı kilo vermek istersen aç kalmak hataların başında gelmektedir. Kilo kaybı hızının haftada, vücut ağırlığına göre orantılı şekilde ortalama yarım ile bir buçuk kilo arasında bulunması uzmanlar tarafından kişilere önerilmektedir. Hızlı kilo vermek için az kalmak kas kayıplarına neden olmasının yanında kilo verdikten hemen sonra hızlı bir şekilde bu kiloları almanıza sebebiyet vermektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu