Teknoloji

Asperger Sendromu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Asperger Sendromu Hakkında Bilinmesi gereken her şeyi sizler için araştırdık. Otizm grubunun bir bölümünden meydana gelen Asperger sendromu için belirtiler daha hafif düzeyde olmaktadır.

Asperger sendromu gelişme bozukluğu olarak değerlendirilmekte ve kişinin hayatını etkilemektedir. Buna sahip olan kişiler genellikle ortalama ya da ortalamanın üstünde zekaya sahip olarak nitelendirilir. Alınacak iyi bir eğitimle ve destekle bu kişiler kolay bir şekilde iş sahibi olabilirler.

Asperger sendromu olan kişiler arkadaşlarıyla ve çevreleriyle olan ilişkilerinde başarısızlık yaşayabilirler. Bu nedenle tek başına olma eğilimi daha fazladır. Empati eksikliği yaşayan bu kişiler ağlama davranışlarına anlam veremeyebilir ve hatta başkası ağladığında onu teselli edemezler. Bu tür çocuklarda göz teması, yüz ifadeleri ve iletişim kurma ile ilgili sıkıntılar vardır.

Asperger Sendromu Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Asperger sendromu olan çocuklar konuşurken vurgu ve tonlama yapamazlar, duygusal tonda ya da argo konuşamazlar. Bu çocuklarda genellikle resmi bir dille konuşma eğilimi vardır. Hatta bazen umursamaz görünürler ve tanımadıkları bir kişi ile konuşmakta zorlanırlar. Mecazi ya da alay manasında söylenen kelimeleri anlamakta zorluk çekerler ve bu durum bazen onları öfkelendirebilir.

Sıklıkla görülen asperger sendromu belirtileri çocuktan çocuğa farklılık gösterebilir. Buna göre bazı çocuklarda hafif belirtiler olurken bazılarında ise ciddi durumlar yaşanabilir. Bunun sebebi ise sendromun kendi içerisinde farklı çeşitlerinin olmasıdır. Her çeşit kendini farklı belirtilerle gösterebilir.

Asperger Sendromu Hakkında Merak Edilenler

Geçmişten günümüze asperger sendromu görülen ünlü isimler sayıca fazladır. Bunlar arasında Albert Einstein, Mozart, Benjamin Franklin, Newton yer alır. Günümüzde Bill Gates’in de akranları ile kurduğu iletişim incelendiğinde bu sendroma sahip olduğu ifade edilmektedir.

Yaşanan asperger sendromunun tedavisi için uygulanan kesin bir yöntem yoktur. Bu tarz çocukların desteklenmesi son derece önemlidir. Alınan özel eğitim çocuklarda olumlu etkiler yaratabilir. Çocukların mümkün olduğunca sosyal beceriler ve iletişim yönünden desteklenmesi tavsiye edilir. Bu gibi detaylara önem vermek hastalığın belirtilerinin azaltılması üzerinde olumlu etkiler yapacaktır. Bu süreçte hastalığın otizmden farklı olduğu unutulmamalı ve bununla ilgili uzman desteği alınmalıdır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu