Anne-Çocuk

Bebeklerde Yürüme Bozukluğunun En Yaygın Olan Belirtileri

Bebeklerde Yürüme Bozukluğunun En Yaygın Olan Belirtileri Nelerdir? Bebeklerin atacağı ilk adım aileler tarafından büyük bir merak ve heyecanla beklenmektedir. Ancak bebeklerin attığı adımlardan sonra bazı yürüme bozuklukları ortaya çıkabilmektedir.

Bebeklerde Yürüme Bozukluğunun En Yaygın Olan Belirtileri Nelerdir? Gelişim geriliği veya nörolojik problem varsa yürüme bozukluğu da görülebilir. İşte detaylar yazımızda..

Yürüme Bozukluğunun En Yaygın Belirtileri

Bebeklerde yürüme bozukluğunun en yaygın olan belirtileri şunlardır:

  • Desteksiz ayakta duramama
  • Bağımsız yürüyememe
  • Parmak uçlarında yürümek
  • Yürürken alışılmadık ayak yerleşimi
  • Yürürken anormal gövde hareketleri
  • Sık düşmeler

Bebeğinizde bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, altta yatan herhangi bir tıbbi durumu tespit etmek için bir doktora danışmanız önemlidir. Erken müdahale, yürüme bozukluklarını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Bebekte yürüme bozukluğu varsa topallayabilir, anormal ayak pozisyonuna sahip olabilir veya yürümekte zorluk çekebilir. Yürüyüş, bebeğin giydiği ayakkabılardan da etkilenebilir. Bebeğinizin yürüme bozukluğu olduğunu düşünüyorsanız, onu bir çocuk doktoruna götürmelisiniz. Bir bebeğin yürüme bozukluğu olduğunu gösteren birçok işaret vardır. Daha fazla problemin gelişmesini önlemek için erken müdahale önemlidir. Tedavi, ağır vakalarda egzersizleri ve ameliyatı içerebilir. Tedavi ile çoğu bebek iyileşir ve normal şekilde yürüyebilir.

Yürüme Bozukluğu

Yürüme bozukluğu yaygın bir sorundur ve bir fizyoterapist tarafından teşhis edilebilir. Yürüme bozukluğu olan bebeklerde genellikle düz taban, içe veya dışa doğru yürüme vardır. Ayrıca ayak parmakları veya topuklar üzerinde yürümekte zorluk çekebilirler. Bir bebeğin yürüme bozukluğu yaşamasının birçok nedeni vardır. Bazı yaygın nedenler şunları içerir:

Kas dengesizliği: Bu, bacağın içindeki veya dışındaki sıkı kaslardan kaynaklanabilir ve bu da hizalama sorunlarına yol açabilir.

Eklem anormallikleri: Bu bacakları koordineli bir şekilde hareket ettirmede zorluğa yol açabilen kalça, diz veya ayak bileği eklemleriyle ilgili sorunları içerebilir.

Nörolojik durumlar: Bu serebral palsi, kas distrofisi veya kas kontrolünü ve hareketini etkileyebilecek diğer nörolojik durumları içerebilir.

Yürüme bozuklukları çocuklarda çok yaygın olabilmektedir. Bir fizyoterapist tarafından yürümede olan bozuklukların neler oldukları tespit edilir ve çaresi neyse ona göre hareket edilir. Çocuklarda oluşan yürüme bozukluklarını erken tedavi ettirmekle ortadan kaldırmış olursunuz. Tedavinin erken ve iyi yapılması durumunda bebek iyileşir ve normal olan yürüyüşüne devam eder. Anne bebeğindeki yürüme sorununu görmesi durumunda hemen bir çocuk doktoruna götürmesi gerekir. Yapılan erken müdahaleler sonucu bebekte ileriki yaşlarda çok fazla olacak sorunları ortadan kaldırmış olursunuz.

 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu