Sağlık

Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu Nasıl Bir Hastalıktır?

Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu Nasıl Bir Hastalıktır? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu bireyin yaşına gelişim düzeyine bağlı olarak aşırı hareketlenmesi, gelişim düzeyine uygun olmayan hareketleri tekrar etmesi, isteklerini ertele yememesi gibi dikkat sorunları ile kendini gösterir.

Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu Nasıl Bir Hastalıktır? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısının konulması için çocukta meydana gelen belirtilerin 7 yaşından önce başlamış olması gerekir. Hastalığın süreklilik göstermesi kişinin günlük yaşamını gözle görülür derecede olumsuz yönde etkilemesi ve birden fazla ortamda görülüyor olması da hastalığın tanısının konulabilmesi için son derece önemlidir. 7 yaşından önce başlayan en az 6 ay kalıcı ve sürekli olan hiperaktivite bozukluğu evde ya da okulda birden fazla ortamda görülebilir.

DEHB Yoğunluğu Ne Kadardır, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Dikkat eksikliği ve dikkat süresinin yoğunluğu kişinin yaşına ve sosyal ortamına göre değişir. Hastalık, dikkatin belirli noktaya toplanmaması, unutkanlık, eşyaları kaybetme, dağınıklık gibi belirtileri ile kendini gösterir. Aynı anda tüm uyaranlara dikkat toplayan kişi başka bir uyarıcı tarafından kolaylıkla dikkatini dağıtabilir. Bu kişi aynı anda pek çok işle uğraşma eğilimine girişir. Evde, okulda, her yerde yukarıda değinilen sorunları yaşayan çocuklar endişeli, öfkeli ve üzgün bir eğilime sahip olurlar. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tedavi edilebilen, son zamanlarda uygulanan tedavi yöntemleriyle atlatılabilen bir sorundur. Bu süreçte özellikle öğretmenlerin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğuna sahip olduklarını düşündükleri çocuklara doktora başvurmalarını tavsiye etmelidir. Doktor daha sonra psikolog, psikiyatri ya da pedagog gibi uzmanlara başvurmanız konusunda sizi yönlendirecektir.

Dikkat eksikliği hiperaktif bozukluğu yaşayan ve diğer davranış problemi olan çocuklar uzman hekim kontrolünden geçirilerek farklı tedavi ve uygulama yöntemleri ile kontrol altında tutulmaktadır. Günümüzde dikkatini toplamakta güçlük çeken, aşırı hareketli olan dürtüsel olarak kendini hissettiren çocuklara genellikle DEHB tanısı konulmaktadır. Hiperaktivite ve dikkat eksikliği nedenleri günümüzde sıklıkla araştırılmaktadır. Tedavi sürecinde ilaç kullanımının yanı sıra rehberlik desteği, uzman doktorların önerdiği ilaç ve uygulama yöntemleri oldukça önem taşır. Hiperaktivite dikkat eksikliği tanı ve tedavisi uygulama yöntemleri bütüncül bir yaklaşım olarak ele alınmaktadır. Dİkkat eksikliği ve hiperaktivite tedavisi için hekiminizin önerdiği Uzman Psikolog, Psikiyatrist ve Pedagog tanısı dikkate alınmalıdır. Tüm yaklaşımların ele alınıp hastanın muayene edilmesinden sonra ilaç tedavisine, en son çare olarak başvurulmalıdır.

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu