Ekonomi

2018 Banka Kredileri

Ülkemizde bulunan bankalar 2018 yılı içerisinde kendi banka politikaları ve ülkenin ekonomik verileri ışığında banka kredi faiz oranlarını belirlemektedirler.

Ülkemizde çeşitli büyüklükte özel ve devlet bankaları bulunmaktadır. Her banka kendi para politikaları ve ülkemizin milli para politikaları paralelinde kendi banka kredi faiz oranlarını belirlemektedirler. 2018 banka kredileri faiz oranları incelendiğinde ise geçmiş yıllara göre artış olduğu görülmektedir. Bu artışta ana etken dünya genelindeki ekonomik durumdaki sorunlar ve ülkemizin siyasal ve ekonomik anlamda sorunlu bir dönem geçirmesidir.

Ülkemizde banka kredileri çeşitleri olarak 3 ana kalemden bahsetmek oldukça doğru olacaktır. Bunlar konut kredileri, ihtiyaç kredileri ve taşıt kredileridir. Bu kredi türleri içerisinde hem vade olarak hem de faiz oranları olarak en uygun seçenek konut kredisi durumundadır. Konut ve taşıt kredilerinde ipotek olduğundan dolayı tüketici kredilerine göre alma şartları daha kolaydır. Bu anlamda tüketici kredilerinde şartlar daha zor dur. Fakat bu kredi türünde de yapacağın harcamayı istediğin gibi değerlendirme olanağı bulunmaktadır.

2018 Yılı Banka Kredisi Oranları

2018 banka kredileri yaşanan ekonomik ve siyasi olaylar neticesinde geçmiş yılara göre daha fazla durumdadır. Bu sebeple özellikle ülkemizde yapılan konut kredisi kampanyası oldukça büyük avantajlar içermektedir. Ülkemizdeki 2018 yılı kontu kredisi faiz oranları ise şu şekildedir;

Ülkemizdeki banka konut kredileri faiz oranları ise şu şekildedir; Ziraat Bankası 0.98, Halk Bank 0.98, Yapı Kredi Bankası 1.27, Garanti Bankası 1.38,  Türkiye İş Bankası 1,32, ING Bank 1.29, Akbank 1.51, TEB 1.55, Deniz Bank 1.49 şeklindedir. 100.000 TL bir konut kredisi ihtiyacında 120 aylık vadede geri ödeme anlamında 1421 TL’lik oranı ile en avantajlı olan Halkbank ve Ziraat Bankası durumundadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu